Over mij

Ik ben Nicole van Stiphout en woon in Best. Was ik altijd sportief? Nou nee, ik was die dikke tiener die altijd als laatste gekozen werd bij de gym. Elk smoesje om niet mee te hoeven doen had ik dan ook al meerdere malen ingezet.
Pas in 2012 was ik eigenlijk wel een beetje klaar met mijn overgewicht en ongezonde leefstijl. Ik ben begonnen met 1x Zumba in de week, en wat gezonder eten. Ik kreeg de smaak te pakken en ging 3x sporten per week. Uiteindelijk vond ik het zelfs leuk! Zo leuk dat ik veel diverse programma’s geprobeerd heb. Met succes want ik ben op een gezond gewicht gekomen en voel me fitter dan ooit.
En toen raakte ik zwanger, geheel gewenst hoor en superblij mee maar ehm mag je dan nog wel 6x per week fanatiek krachttraining doen?? Dat was vast wel te googlen.. Nou dan kom je echt heel veel tegen en met name heel veel wat elkaar tegenspreekt. Dan maar aan de verloskundige vragen, die zal het wel weten. Daar kreeg ik de tip om zo min mogelijk te sporten en zeker geen buikspieren trainen. Niet echt wat je wil horen als je zo graag sport..
Uiteindelijk ben ik gaan sporten en probeerde daarmee in de buurt te komen van mijn fanatieke trainingen van voor de zwangerschap, dit ging redelijk. Ik ben wel heel actief gebleven en heb gesport tot en met 41 weken. Ik merkte dat ik tijdens deze trainingen de andere vrouwen probeerde te motiveren en te helpen ook al was ik maar deelnemer.

Ik werkte nog niet in de sport, maar na het succesvol afronden van de opleiding tot personal trainer ben ik werkzaam in de sportschool en heb ik ‘Nicole van Stiphout Personal Training’ opgezet.
Daarnaast ben ik ook op zoek gegaan naar iets waarmee ik wél als trainer zwangere vrouwen kon begeleiden en trainen. Toen vond ik het PowerMama® programma.
Eindelijk een programma met een goede onderbouwing, waarom mag iets wel of waarom is het juist beter van niet. Zeker ook lekker pittige workouts, die uiteraard ook allemaal aan te passen zijn naar ieders niveau. Inmiddels ben ik afgelopen september bevallen van ons tweede kindje en heb ik tijdens de zwangerschap en na de bevalling zelf de PowerMama® trainingen gedaan. Nu op mijn 36e en moeder van 2 kindjes merk ik nog meer hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen bewegen. Mijn missie is dan ook anderen hiermee te helpen en te begeleiden.